Over de Supercows.nl

Wel, wij zijn een subteam van de Dutch Power Cows. DPC is een Nederlands team van momenteel dik 4000 leden. Zij zijn begonnen aan een project met de naam RC5. Bij dit project is het de bedoeling om een 68 bits code te kraken en daarmee aan te tonen dat de gebruikte versleutel methode niet waterdicht is. Deze methode is bedacht door RSA labs en die beweerden in 1997 dat het meer dan 100 jaar zou duren voordat deze code gekraakt was. Om het tegendeel te bewijzen, heeft distributed.net een programmaatje (ook wel bekend als je koe) geschreven om deze code beetje bij beetje te kraken. Dit wordt gedaan door iedere oplossing te berekenen en te proberen.

Is er een beetje competitie?

Ja, over de hele wereld doen meer dan 250.000 geregistreerde leden mee. Dit aantal is waarschijnlijk 4 keer zo groot, aangezien hier niet de subteams bijgeteld zijn en deze hebben ook weer een heleboel leden.

Waarom een subteam?

Dit team is ontstaan uit team MeSt en team Windsurfing.nl. Beiden zijn opgericht om regionaal een team te vormen dat elkaar een beetje kent. Doordat deze teams zo hard groeiden, zijn ze samen gegaan en nu dus bekend als team Supercows. Hierdoor telt het team ook meer mee tussen de steeds grotere subteams die meedoen. Mocht u overigens meer willen weten over het onstaan van team MeSt dan kunt u hier terecht

Wat merk ik er van op mijn PC?

Niets :) Het programmaatje gebruikt de tijd die de uw computer (of eigenlijk de processor) over heeft. In deze tijd berekent het oplossingen en stuurt die terug naar internet. Vervolgtens haalt het nieuwe blokjes met informatie op en gaat het weer verder. Hier merkt u niets van. Stel dat u aan het tekstverwerken bent en u speelt een MP3'tje, dan gebruikt u hooguit 20% van de processortijd. De overige 80% gebruikt de koe dan. Bent u meer processor tijd nodig? Geen probleem, dan neemt de koe minder.

Dataverkeer.

Al dat ophalen en versturen van data, loopt dat erg in de papieren? Nee, per keer hooguit 3kB. Een goed afgestelde koe (en dat zijn ze al, als u ze hier download) zal, afhankelijk van de snelheid van uw PC, een keer of 2 per dag contact maken met internet. Hooguit 6kB per dag dus :)

Telefoonmodem.

Ik heb een telefoonmodem, moet ik nu steeds contact hebben met internet? Nee, u download gewoon de koe die voor inbelmodems afgesteld is en dan zal deze koe alles wat af is gelijk versturen als u op internet komt. Tevens haalt het gelijk nieuw werk op. De koe is zo afgesteld dat de meeste PC's 24 uur zonder internet kunnen. Daarna stopt de koe en zal hij u om niets vragen, u merkt daar dus helemaal niets van. Wilt u dat u koe langer zonder internet kan? Dat kan neem dan even contact op met ons, dan stellen we uw koe bij.

Kabelmodem.

Ik heb een kabelmodem en hoef dus niet steeds alles te versturen, hebben jullie daar ook een koe voor? Ja, ook voor kabelmodems is een speciale koe gemaakt .

Ik wil wel meedoen, maar ik wil er niets van kunnen merken, kan dat ook?

Ja, dan download u gewoon de stille versie van de koe. Deze zal wat er ook gebeurd, nooit iets aan u vragen. Voor de rest werkt die het zelfde als de telefoonmodemkoe van hierboven.

Zijn er ook andere projecten, waar ik aan mee kan doen?

Ja, behalve het beschreven project RC5, doen wij ook mee aan het OGR project. Dit werkt met het principe van meetlatjes berekenen. Ook zijn er nog de projecten:

  • Gammaflux (berekenen van radioactieve straling)
  • Seti@home (zoeken naar buitenaards leven)
  • Aids@home (zoeken naar mogelijke oplossingen voor aids)
  • UD (zoeken naar mogelijke oplossingen voor kanker).


Met al deze projecten doet de DPC ook mee, wij als subteam echter niet. Waarom? Met name omdat Aids@home en UD behoorlijk omstreden zijn. Seti@home is een project waarbij men eigenlijk geloof moet hechten aan buitenaards leven en dat doet niet iedereen ;) en gammaflux staat nog in de kinderschoenen.

Mocht u nog vragen hebben, schroom dan niet ze te stellen in het forum of aan 1 van de crew leden.

De crew van team Supercows